Regjisori i filmit, Jane Bojaxhi, vlerëson se nuk ka pasur nevojë që të konsultohet me askënd për filmin, sepse është artist, e jo politikan. Skenat kontroverse të filmit nuk nuk janë frymëzuar duke folur me viktimat, por janë pjesë imagjinare e cila quhet “play fiction”.

“Skena e cila më së shumti komentohet, është ajo pjesa me përdhunimin dhe pjesa ku vriten civilë. Desha të pyes shkurtimisht se nga e keni marrë inspirimin për atë skenë? A keni folur ndoshta me viktima apo është vetëm thjeshtë pjesë e skenarit?

Bëhet fjalë për film artistik. Ai nuk është dokumentar. Unë si autor nuk kam kurrë farë detyrimesh, nuk jam politikan, nuk kam program politikë, ky është “play fiction”. Unë nuk kam detyrime ndaj askujt që të këshillohem, të bisedoj, për shkak se s’kam nevojë , dhe nuk jam as i detyruar për një gjë të tillë. Unë jam artist. Por kam biseduar, jam takuar. Në film nuk ka asnjë sekuencë ofendimesh ndaj dikujt, aq më pak ndaj shqiptarëve. Filmi duhet të shikohet, të shihet konteksti, e më pas të bisedohet. Filmi zgjat 150 minuta, nëse shtatë minuta dikush i nxjerrë nga konteksti dhe flet për një film i cili zgjat 150 minuta, atëherë ai person nuk ka lexuar dhe nuk ka qëllime të mira…”, u shpreh Jane Bojaxhi, regjisor i filmit “MASHTRIMI I KRISHTIT”.

Në bordin e Agjencisë së Filmit nuk ka pasur asnjë shqiptar, ndërkohë që tani ka vetëm