Preshevë, 11 prill- Një avion luftarak serb “Supergaleba G4” është rrezuar në Kovaçice te Serbisë, Pilot ka vdekur ne vend, kurse një tjetër eshte në gjendje kritik, njfton agejnca e lajmeve “Presheva Jonë”
Agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” ka mesuar se ky aksident ajoror ka ndodhur pas manovrimeve ne Preshevë që ishte në trajnimin e rregullt të fluturimit. Ai kishte një motor turbo-jet. Piloti i vrarë dhe i plagosur i përkiste Squadron RV 252 dhe PVO, të vendosur në aeroportin e Batajnicës. Një vit më parë, pranë Sabacit, ndodhi një tragjedi pothuajse identike.
Avionët ushtarakë Supergaleb G4 Ushtria e Serbisë me dy pilotët u rrëzua sot në mëngjes në periferi te Kovacice.
Do perkujtuar se me 1 prill (diten genjerrave) agjenmcia elajemeve “Presheva Jonë” kihjse dhene nje lajm te till, sikur kjko agjenci vepron me intuite, pas gfjthe asja frike e traume qe kishin perjetuar diteve te fundit fëmijet, qyteraert ne Luginen e Presheves nga aerppale serb luftarak mbi shtëpite e tyre.
Sipas informacionit të parë dhe jozyrtar, piloti dhe bashkëpiloti u katapultuan, njëri u vra dhe tjetri në gjendje të rëndë.
Helikopterët e Ushtrisë Serbe u dërguan menjëherë për të ndihmuar në gjetjen dhe menaxhimin e pilotëve. Për fat të keq, një pilot vdiq dhe tjetri u transferua menjëherë në spitalin e Pancevës me lëndime të rënda mjekësore, dhe pastaj u transportua në MMA me helikopter.
Ministria e Mbrojtjes e Serbisë ka konfirmoi se ka ndodhur një aksident, por në këtë pikë mbledhur të gjitha informatat e nevojshme dhe më shumë se kaq nuk mund të them. Ndërkohë, Ministria e Mbrojtjes lëshoi një deklaratë zyrtare.
Supergaleb G4 i Forcave të Armatosura Serbe është një aeroplan i stërvitjes.

Vitin e kaluar, pothuajse në të njëjtën ditë në të njëjtin aeroplan dhe në të njëjtën njësi në Batajnicë gjatë një fluturimi trajnimi rutinë gjeten vdekjen dy pilotë të Ushtrisë së Serbisë – Dejan Panduroviç dhe Nenad Culibrik.

Loading...