Aktuale

Rusia shprehet kundër ndërhyrjes së perëndimit në Maqedoni

Para vizites se eurokomisionerit Hahn ne Shkup, Rusia shprehet kundër ndërhyrjes së perëndimit në Maqedoni. Ambasadori rus në OSBE Aleksandër Lukasheviç tha se duhen respektuar të drejtat e maqedonasve, duke i lënë të vendosin vetë për fatin e tyre.

Siç transmeton Agjencia ruse “Sputnik”, Lukasheviç u bën thirrje të gjitha partive politike si dhe ndërmjetësuesve të BE-së dhe SHBA-së të bëjnë përpjekje që kriza politike në Maqedoni ta zgjidhet përmes dialogut. Ai thekson se në kundërshtim me vullnetin e popullit maqedonas, disa forca, me ndihmën e pakicës shqiptare,përpiqen të kthejnë në pushtet ata politikanë që i humbën zgjedhjet parlamentare në dhjetor dhe për këtë arsye procesi politik u shndërrua në problem ndëretnik.

Deklaratat e diplomatëve rusë kundër ndërhyrjes së perëndimit në Maqedoni janë shpeshtuar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top