Kryetari i Shoqatës së gjyqtarëve dhe gjykatësi i Gjykatës së Lartë, Xhamali Saiti, duke komentuar vendimin më të ri të Këshillit buxhetor të gjykatës për pagesën e shtesave të pagave për gjyqtarë në vlerë prej 35%, sot deklaroi se duhet të gjendet zgjidhje sistematike e pagave jo vetëm gjykatësit por edhe për shërbyesit gjyqësor.

“Këshilli gjyqësor duhej shumë më herët të sjell këtë vendi. Mendoje se duhet të vazhdojë me aktivitet në raport me ndërtimit të statusit material të gjyqtarëve dhe i bëj thirrje Këshillit gjyqësor, Qeverisë dhe Gjykatës së Lartë të gjejnë zgjidhje sistematike rreth pagave të gjyqtarëve po natyrisht edhe zgjidhje sistematike rreth pagës së shërbimit gjyqësor”, tha Saiti duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarit, përcjell Telegrafi Maqedoni

Vendimin për dhënien shtesë për 35%, Sindikata e punëtorëve të administratës reaguan për vendimin e këtillë dhe e vlerësuan si të turpshme ndërsa nga Shoqata e shërbyesve gjyqësor kërkuan dorëheqje nga kryetari i Këshillit gjyqësor buxhetor, Zoran Karaxhovski duke u kërcënuar me grevë. Nga Sindikata dhe kjo shoqatë kërkuan kthimin e 40% të pagave gjatë kohës së grevës në vitin 2016, paga më të larta për 5% nga janari dhe rritje shtesë me rebalancin e buxhetit në vitin e ardhshëm si dhe sjellja e Ligjit për shërbyes gjyqësor./Telegrafi/

Loading...