Zëvendësministri i Punëve të Jashtme të Kosovës (MPJ), Petrit Selimi, sqaroi se shtetet arabe në mënyrë konsensuale kanë votuar pro anëtarësimit të Kosovës në UNESCO.

Ai tha se duhet ta bëjë të qartë për publikun se fjala arabe “nam” do të thotë ‘po’, e dikujt mund të ketë tingëlluar si jo”.

“Arabia Saudite dhe vendet e Gjirit Arab, e kanë përkrahur Kosovën gjatë votimit”, ka shtuar Selimi.