Rajon-Botë

Serbia i shpall “luftë” Bosnjes, për shkak të deklaratës së Izetbegoviqit për Kosovën

 

Një luftë e vërtetë diplomatike ka filluar mes Serbisë dhe Bosnje Hercegovinës pas deklaratës së anëtarit të kryesisë boshnjake, Bakir Izebegoviq, se Bosnja do të pranonte pavarësinë e Kosovës, por se pengesë paraqet republika Srpska.

Nikola Selakoviq, sekretar i Përgjithshëm i presidentit serb, ka vlerësuar se deklarata e Bakir Izetbegoviqit që Bosnja deri më tani do të duhej ta njihte Kosovën dhe shpreson se kjo do të ndodhë, ka peshë të madhe dhe se anëtari boshnjak i Presidencës së BiH ka treguar atë që dëshiron, ndjen dhe mendon.

Selakoviq i tha Radio Televizionit të Serbisë se ai ishte i bindur se ” reagimi i Serbisë do të ishte më serioz dhe në linjë me politikën e përgjegjshme të vendit dhe se deklarata e Izetbegoviqit duhet të merret parasysh”, transmeton Klan Kosova.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top