Shoqëria Kulturore Artistike “DUFLLA” në mënyrë dinjitoze prezantoi kulturë dhe traditën shqiptare në festivalin ndërkombtar “Malesheva këndon dhe vallëzon”. Ky festival që mbahet në Mikrevo të Bullgarisë, organizohet nga komuna e Strumjanit nën patronazhin e Ministrisë së Kulturës dhe nën përkrahje të lidhjes se ansambleve botërore (CIOFF).

Prezenca e shum shteteve ballkanike dhe europjane si Ukraina, Moldavia, Bullgaria, Sërbia, Greqia, Maqedonia, Turqia, Bosnja, Hungaria, Kroacia, Mali i Zi etj. e bëjnë këtë festival edhe më madhështor.

Sh.K.A. “DUFLLA” përfaqësoi Maqedoninë më konkretisht rajonin e Dërvenit me këngë dhe valle burimore.  Privilegj për ansamblin tonë ka qenë prezantimi në përgjithësi i kulturës shqiptare në një festival ndërkombtar të përkrahur nga lidhja e ansambleve botërore.

Më poshtë ju sjellim disa fotografi nga festivali Malesheva këndon dhe vallëzon 2016.

123456789101112

 

Loading...