Të pasurit hapësira të pastërta dhe ekologjike nuk është  privilegj por përgjegjësi e secilit qytetar në Maqedoni. Maqedonia për momentin ballafaqohet me probleme të mëdha kur bëhet fjalë për mbeturinat komunale dhe shfrytëzimin joracional të tyre. Për këtë arsye shoqata “HAJDE Maqedoni”  çdo vit në mënyrë aktive punon në këtë drejtim me qëllim vetëdjësimit të qytetarëve por edhe institucioneve nacionale dhe lokale për eleminimin e mbeturinave në të gjithë terrëtorin e Maqedonisë, transmeton LAJM.

Edhe SH.Q.AKSI nëpërmjet aksioneve për pastrimin e lokacioneve në hapësirat publike do jetë pjesë e proektit “Maqedonia pa mbeturina 2016″e cila do bëj aksione në venbanimet e teritorit të Komunës së Studeniçanit. Aksioni nacional për mbledhjen e mbeturinave do të jetë me 1 tetor 2016. /LAJM/

 

13695959_10153620696097797_962865399_n

13720481_10153620697462797_1438572508_o

13689636_10153620714787797_598551668_n