SHBA-të janë duke mbajtur më shumë se gjysmën e 125 milionë dollarëve të destinuara për Agjensionin për Lehtësim të OKB-së për palestinezët.
Zyrtarë amerikan kanë deklaruar që do të ofrojnë 60 milionë dollarë ndihmesë për Agjensionin për Lehtësim të OKB-së dhe Agjensionin për Punë (UNRWA), mirëpo do të mbajnë 65 milionë dollarë për “t’i konsideruar në te ardhmen”.

Presidenti Donald Trump më parë pati deklaruar që SHBA-të mund të ndalojnë ndihmesën për palestinezët në qoftë se këta të fundit nuk punojnë për paqe me Izraelin.

Amerika financon rreth 30% të totalit të Agjensionit të OKB-së për punë.

Loading...