Vizita e sekretarit të NATO-s, Jens Stoltenberg po bëhet në kohën më pak se tetë muajsh para vizitës së tij të fundit në Shkup. Nëse në janar në vitin e tij tregoji se Maqedonia ka mundësi të marr ftesë për në NATO, nëse punojmë, kjo vizitë është dëshmi se vendi ynë mund të bëhet anëtare e Aleancës. Vendimi është duart tona, ndërsa me 30 shtator qytetarët e Maqedonisë kanë mundësi me votën e tyre të sigurojnë që të jenë anëtarja e 30 e NATO-s, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Këtë sot e tha ministrja e mbrojtjes, Radmilla Sheqerinska gjatë vizitës gjatë vizitës trupave të brigadës së forcave ajrore në ARM, në kuadër të rritjes së numrit të helikopterëve operativ në Armatën e Republikës së Maqedonisë.

“Këshilli e mbështet Maqedoninë dhe kjo shihet qartë edhe në këto ditë. Në një vit për herë të parë na ndodh që sekretari i përgjithshëm i NATO-s ta viziton vendin e cila ende nuk është anëtare e Aleancës. Në vetëm dy ditë do ta kemi kancelarët e Austrisë dhe Gjermanisë në Maqedoni. Kjo tregon se bota e vlerëson atë që po ndodh në Republikën e Maqedonisë dhe japin mbështetje të fortë dy qëllimeve tona strategjike anëtarësim në BE dhe NATO”, tha Sheqerinska.

Sipas sa, bota jep mbështetje vetëm nëse dihet se çka dëshirohet, a kjo, tha ajo, Maqedonia në vitet e kaluara tregoj se nuk e kërkon mbështetjen e tyre vetëm me fjalë por edhe me rezultate

Loading...