Aktuale

Sheqerinska: VMRO DPMNE ka tentuar dhe tenton amnistinë

radmilla-sheqerinska-780x439

Nënkryetarja e LSDM-së Radmilla Sheqerinska zbulon për herë të parë zyrtarisht se VMRO DPMNE ka tentuar dhe tenton amnistinë, me sinjale të dërguara herë pas here në adresë të LSDM-së. Sheqerinska, në emisionin “Rruga drejt..”, theksoi se pavarësisht propozimeve konkrete për amnisti, ato nuk do ta zgjidhnin krizën politike. Sheqerinska nuk dha shumë detaje për propozimet për amnisti, të cilat kishin filluar që para një viti nga koha e faljes së presidentit Ivanov, por tha se qëllimi ka qenë i shpëtimit të kokave të një grupi të vogël zyrtarësh në VMRO.

Gjatë muajve të kaluar kemi marrë sinjale se nëse i gjendet zgjidhje problemit të përndjekjes, atëherë të gjitha vendimet e tjera do të ishin më të lehta. Ajo që vinte te ne si informatë, ishte se bëhet fjalë për disa persona kyç, për shkak se për të tjerët mendojnë se janë dëm anësor. Ju kujtohet biseda mes Nikolla Gruevskit dhe Janakievskit. Atyre nuk iu bëhet vonë për disa nëpunës shtetëror që do mbahen përgjegjës për diçka. Ajo për të cilën besoj se janë të interesuar, është t’u ofrohet siguri njerëzve të parë dhe personave që mund të implikojnë zyrtarët e parë të VMRO-së. Por them se me këtë, nuk do të kenë dobi as Maqedonia, as qytetarët dhe as që do të kemi zgjidhje të krizës – deklaroi Radmila Shekerinska Nënkryetare e  LSDM-së.

To Top