Kur nuk është e pamundur një shtet për të hartuar dhe zbatuar politika publike për të jetuar çdo qytetarë i vendit me një mirëqenie dinjitoze. Fatkeqësishtë për këtë koncept të politikave publike pushtetatrët kurë ose jomjaftueshëm u angazhuan. Përkundrazi, angazhimi i pushtetarëve në Maqedoni në vazhdimësi ishte për të hartuar dhe miratuar ligje për ligjësimin e hajnisë, për parashkrimin e hajnisë dhe projekte ligjore me përmbajtje për pamundësimin dhe sabotimin e ivestigimit të shpërdorimeve me pushtetin.
Prandaj ky kocept i ligjësimit të hajnive, madje shpërdorimi i politikës dhe krahas saj edhe shpërdorimi i demokracisë në këtë vendë e bëri të mundur që shumë pushtettarë të bëhen të pasur madje për pak vite me pasuri (de facto) marramendëse. Pra shumë pushtetarë sot në Maqedoni i tejkalojnë madje as për së afërmi nuk mumnd ti paralelizojnë edhe djemt e Josip B Titos , djali i dikatatorit Enver Hoxha të cilët mbi dyzet vjetë qeverisën shtete shummilijonëshe , madje konform ligjeve pozitive të atëhershme !
( q. aliu )

Loading...