LEBIT MURTISHI

Nuk kam çka të shkruaj për skandalin e 22 Nëntorit, atë po e thonë me mire mijëra zëra qytetaresh nga mbare hapësira dhe diaspora shqiptare…Ndërsa partiakët me “diploma universitare” që akoma nuk dinë ta flasin as gjuhen shqipe, pritej qe të reagojnë kundër studenteve ,,te tyre” (se paku ndonjëri, qe me siguri ka ngrënë më shumë nga sahani i partisë), sepse paguhen për të lehur me gjuhen e ,,intelektualit”, siç reaguan gjithmonë “profesorët e partisë” ndaj studentëve ,,të pakët” që kërkuan në secilën periudhë historike të drejtat e tyre dhe tq popullit që i përkasin…Është për ata ,,intelektualë” që iu paska prishur bukuria e mbrëmjes, kur u ngjiten në skenë shkronjat e ,,babait” të tyre, që i bëri edhe më para edhe me diploma, dhe nuk iu prish terezia për njollosjen e historisë kombëtare me emra partiakë, që tek e fundit nuk i përkasin asaj periudhe historike, dhe që, po këtij Manastiri, ku shkuan të mbushin barqet me paratë e popullit, ky ,,baba i tyre” ia ka marre te drejtën e përdorimit zyrtar te gjuhës shqipe… Këto janë fakte dhe nuk kane te bëjnë me simpatitë apo josimpatite e një partie…Sa për sulmin e dështuar banditesk të bandave të Aliut a të partisë së Aliut, të mjerët e ,,arsyetojnë” me mungesën e tij në atë mbrëmje ,,solemne”…Por sulmi ndodhi, dhe përse nuk vazhdoi gjer në fund, atë ia thotë më mirë secilit sahanlëpirës, njëri nga ,,krerët” dhe nga ish miqtë e mi te ngushte te dikurshëm, te cilin, njëfarë ,,profesori” matuf dhe barkderr, e ka njohur ne ,,kushtet e reja” te përuljes ndaj pusht-shtetit…Neve nuk dështuam, e drejta kurrë nuk dështon, dështuan kopilët e armatosur që nuk ishin te sigurt nëse ishim të armatosur edhe ne që i thamë emrin e vërtetë turpit dhe krimit historik në atë mbrëmje turpi…Dështuan bandat e paguara për vrasjen e popullit ,,të tyre” për një grusht para të ndotura, dështuan ata qe vrasin pas krahëve dhe pas ferrave, ata që kurrë nuk kanë guxim të nxjerrin armët ballë për ballë…Dhe sikur të kishin bythë zotërinjtë ,,diplomaxhinj”, e them botërisht se gishtin gati e kisha dhe gati e mbaj gjithmonë – te shtiej mbi mercenarët që vranë bijtë më të mirë të kombit në ,,Luftën e Kumanovës” dhe të shume kumanovave të tjera… Dhe kush do qoftë (,,profesor” a ,,truproje” e njerëzve të shitur) që kërkon të njohë veten më mirë, e porosisë të mos ,,harrojë” të më dalë përballë, tok me bandat e ,,padukshme, në ndonjë rast më të ,,volitshëm”.

Loading...