Gabimet e shumta në testimin e ekstern po tejkalojnë çdo imagjinatë të njeriut për mundësinë e të gabuarit, shkruan Fakte. Në disa pyetje janë përdorur fjalë dhe shprehje aq vullgare sa që hapen dyshime se nuk mund të jenë të bëra rastësisht. Në pyetjen se ku prodhohen spermatozoidët, varianti i parë i përgjigjës është “K*qe”.

Edhepse ministri i ri i arsimit Pishtari deklaroi se “gabimet janë normale si gabimet e një dasme”, opinioni i gjërë është tej mase i irrituar me këtë shfryerje skizofrenike të përpiluesit të testit ndaj nxënësve shqiptarë. Kjo fjalë ndoshta do të ishte më adekuate si nja nga përgjigjet e mundshme në pyetjen: Ku duhet të shkojnë politikanët analfabetë, që i kemi në pushtet?”.

testimi_2

 

Loading...