Për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale “braktisje dhe keqtrajtim i fëmijës” dhe “vjedhje“, Zyra e Jashtme për Veprime Kriminalistike Strugë ngriti padi penale kundër A.A. (29) nga fshati Shum i Strugës (fshat i banuar me shqiptarë).
E akuzuara, më 30 të muajit të kaluar, braktis bashkëshortin, shtëpinë dhe tre fëmijët e mitur. Një ditë më parë, në shtëpinë e të vjehrrit të saj F.A. i cili jeton në fshatin e afërt Zagraçan, ajo ka kryer vjedhje të pesë mijë eurove dhe stolive të arit thuhet në raportin e policisë.