Maqedoni

Si e mbyllëm Jugokromin dhe shpëtuam fëmijët tanë

Si e mbyllëm Jugokromin dhe shpëtuam fëmijët tanë

Festim Halili

Iniciativa këmbëngulëse për mbylljen e Jugokromit, zvogëlon dukshëm numrin e fëmijëve të prekur nga sëmundjet respiratore në Tetovë dhe rrethinë.
Miti i Paprekshmërisë së investitorit rus dhe helmuesit të qytetit të Tetovës dhe rrethinës nga fabrika Jugokrom u përmbys nga vendosmëria jonë e bazuar në ligj në vitin 2016.
Më kujtohet kur së bashku me ministrin e atëhershëm z. Ameti, planifikuam mbylljen dhe e realizuam atë. Më pas në bisedimet intensive dhe mjaft të tensionuara me zyrtarë të partisë shumicë në pushtet, për asnjë çast nuk u zbrapsëm për të drejtën esenciale, asaj të frymëmarrjes së qytetarëve tanë.
Sot, nga të dhënat e Institutit të Shëndetit Publik, faktet flasin vet, që burojnë nga sakrifica dhe durimi ndaj presioneve të ndryshme.
Viti 2015 – 31.446 fëmijë me sëmundje respiratore.
Viti 2017 – 18.578 fëmijë me sëmundje respiratore.
Viti 2015 – mesararja 146 grimca PM10
Viti 2017 – mesatarja 61 grimca PM10
Prandaj, këto indikatorë na bëjnë që të ndihemi krenar dhe me ndërgjegje të pastër ndaj bashkëqyterarëve.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top