Ajo është një nga personazhet që më së shumti na bën të ndihemi krenarë të gjithëve që jemi nga vendi i shqiponjave dhe që kemi lindur në këtë shtet. Bëhet fjalë për femrën që do të bëhej shenjtore dhe nëna e të gjithë njerëzve. Është Nënë Tereza dhe në dy fotografitë e mëposhtme, ajo është fëmijë 7 vjeç e më pas kur ajo ështëvetëm 18 vjeç. Ka një fytyrë engjëllore, e cila rrezaton nga të gjitha anët mirësi, dëlirësi dhe të bën ta kundrosh me orë të tëra pa u lodhur, falë ndjesisë pozitive që të përcjell.

Fotografia  e moshës 18 vjeç është shkrepur në verën e vitit 1928, kohë në të cilën Anjeze Gonxhe Bojaxhiu, vendosi të bëhej murgeshë dhe mori emrin Tereza.