Diplomati më i lartë i Rusisë ka hedhur poshtë retorikën siç e cilëson ai të Britanisë së Madhe dhe Shteteve të Bashkuara kundër Moskës mbi helmimin e ish-agjetit të dyfishtë Sergei Skripal, duke thënë se është më keq tani se sa ishte gjatë Luftës së Ftohtë.

Lavror tha se ka pasur shumë diskutime nëse situata aktuale është më e keqe se ajo e periudhës klasike të Luftës së Ftohtë, sepse atëherë të paktën ka pasur disa rregula”.

Ai gjithashtu akuzoi Britaninë, SHBA-në dhe fuqitë e tjera perëndimore për përhapjen e “gënjeshtrave dhe dezinformimit të hapur”.

Helmimi i Skripal dhe i vajzës së tij në Salisbury në fillim të marsit ka çuar në përkeqësimin më të keq diplomatik midis Londrës dhe Moskës në vite.

Akuzat britanike për përdorimin e agjentit nervor ushtarak kundër ish-spiunit janë mohuar vazhdimisht nga Moska.