Të tjera skandale janë zbuluar në Maqedoni. Rezulton se 70 prokurorë publikë janë përgjuar gjatë kohës që VMRO DPMNE ka qenë në pushtet. Partia në pushtet e VMRO ka përgjuar njerëzit që japin pretenca në gjyq.

Ky është skandali i dytë i përgjimeve në vitet e fundit, pas asaj që shpërtheu në Maqedoni më 2015, kur Zoran Zaev, pastaj kreu i opozitës Social Demokratike dhe tani kryeministër i Maqedonisë, zbuloi se VMRO-DPMNE e cila ishte në pushteti në atë kohë kishte përgjuar mbi 20.000 njerëz, duke përfshirë politikanët e tij, gazetarët dhe figurat e tjera publike. Skandali çoi në rrëzimin e qeverisë së udhëhequr nga VMRO-DPMNE pas 10 vitesh në pushtet. Në skandalin e ri, rreth 70 prokurorë u zbuluan se ishin përgjuar në periudhën nga 30 shtatori 2016 deri më sot. Ndërtesa e re e Prokurorisë Publike u hap në vitin 2013, si pjesë e rindërtimit të Shkupit 2014 të kryeqytetit, kur VMRO-DPMNE ishte në pushtet, shkruan “Intelli News”.

Loading...