Kulturë

Sot hapet ekspozita personale e piktorit Omer Kaleshi

omer-kaleshi-780x439

Omeri Kaleshi, piktori i njohur shqiptar por edhe ndërkombëtarisht, i cili jeton dhe vepron në Paris të Francës, sot në sallën e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, do të hapë ekspozitën e përhershme personale me 24 vepra artistike.

Fjalim rasti në lidhje me veprimtarinë e Kaleshit do të mbajë akademiku, Luan Starova.

Organizimi i kësaj ekspozite mundësohet nga Ministria e Kulturës dhe Komuna e Çairit-Shkup.

Omer Kaleshi me origjinë nga Kërçova, pas shumë udhëtimesh, pikturimesh dhe ekspozimesh në Stamboll, Romë, Vjenë, Mynih, Londër, Selanik, Beograd, Hagë, etj, këtë ekspozitë i’a dedikon atdheut të tij.

To Top