Rrugët e Shkupit sot po spërkaten me calcium, magnez dhe acetat e cila duhet të zvogëlojë ndotjen e ajrit në qytet, veçanërisht në muajt e dimrit.

Bëhet fjalë për një përbërës i cili përdoret për të kontrolluar dhe për të zvogëluar pluhurin (PM10 dhe PM2,5 grimca) dhe si stabilizimin e rrugëve.

Materiali është produkt ekologjik, nuk i dëmton bimët (të përshtatshme për aplikim në afërsi të parqeve dhe zonave të gjelbra), dhe më e rëndësishme është se nuk është gërryese (nuk do të shkaktojë dëme në automjete).

Në zbatim të tij, si rezultat i përbërjes së saj mund të ndjeni erë të zbehtë të uthullës, e cila është gjithashtu nuk është e rrezikshme për shëndetin e njeriut.

Loading...