WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 12: A sign stand outside the U.S. State Department September 12, 2012 in Washington, DC. U.S. Ambassador to Libya J. Christopher Stevens and three other Americans were killed in an attack on the U.S. Consulate in Benghazi, Libya. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Stejt Departamenti amerikan ka dhënë mbështetje të pa rezervë rreth të ardhmes euroatlantike të Maqedonisë, prej kur që Maqedonia mori Rekomandimin e pakushtëzuar për fillimin e bisedimeve për antarësim në BE.

“Me Qeverinë punojmë që të realizojmë reformat gjyqësore dhe sundimin e së drejtës, lirinë në media dhe qeveri me përgjegjësi. SHBA-të mbesin mik i besueshëm dhe partner i Maqedonisë dhe e mbështesim të ardhmen euroatlantike të vendit” njoftuan sot nga Stej Departamenti amerikan.

Bashkëngjitur, SHBA-të japin mbështetje të fort bisedimeve të udhëhequra nga OKB-ja për kontestin me emrin ndërmjet Maqedonisë dhe Greqisë, dhe presin zgjidhje për këtë problematikë shumëvjeçare.

Loading...