Në një qytet të largët nga Buenos Aires, është një librari që nuk ngjason me ndonjë tjetër në botë, El Ateneo Grand Splendid. Ndërtesa në të cilën gjendet libraria ishte teatër dhe tani është pothuajse 100 vjeçar (është hapur në vitin 1919).

Tani çdo vit mirëpret rreth 1 milion klientë. Teatri ishte transformuar në librari nga arkitekti Fernando Manzone.

Ai ishte në gjendje të ruaj shumë nga elementet origjinale arkitekturale, duke përfshirë skenën, ballkonet, dekorin e interierit madje edhe perdet e kuqe.

Çdokush që i pëlqen librat, me siguri që do të adhuronte këtë vend.
Loading...