Presidenti Donald Trump paralajmëruar regjimin e presidentit sirian, Bashar al Asadit duke i bërë thirrje për të mos provokuar një tragjedi të re humanitare në Siri.

”Presidenti Bashar al Assad nuk duhet të sulmojë në asnjë mënyrë provincën e Idlibit në Siri”, shkruan Trump në Twitter.

”Rusët dhe iranianët do të bënin një gabim të rëndë humanitar në marrjen pjesë në një tragjedie të tillë njerëzore, qindra mijëra njerëz mund të vriten. Të mos arrihet deri atje sa kjo gjë të ndodhë’’- shtoi Trump.