Kryetari i Lëvizjes BESA, Afrim Gashi, përmes një letre ka uruar 8 shtatorin, ditën e pavarësisë së Maqedonisë. Ndërkaq sipas tij shtatori i këtij viti shënon një kthesë të madhe të vendit drejtë integrimeve euro-atlantike.

Urimi i plotë i Gashit:

8 Shtatori i vitit 1991 ishte dita kur Maqedonia u nda përfundimisht nga Jugosllavia, duke u bërë shtet i pavarur.

Ndërkaq 8 Shtatori i këtij viti është ditë kur ne reflektojmë për një kthesë tjetër të vendit, kësaj radhe drejt NATO-s dhe BE-së.

Urime!

Afrim Gashi,
Kryetar i Lëvizjes BESA