Opinione

Vardari i ftoi “Komitët” t’ju tregojnë të tjerëve kulturë sportive. A është kulturë sportive të fyhen shqiptarët?

download

Reshat Ibrahimi

Sot me disa miq vendosa të shkoj dhe të ndjek ndeshjen futbollistike Rabotnicki-Vardar në stadiumin “Filipi i Dytë” në Shkup.

Isha edhe në cilësinë e gazetarit për të raportuar për ndeshjen e cila nuk kishte shumë peshë, sepse Vardari e kishte siguruar titullin e kampionit. Kureshtja ime ishte të shoh edhe sesa tifozët e Vardarit, “Komiti”, do të përfillin apelin e kryesisë së klubit të tyre për anim korrekt, dhe t’ju tregojnë të tjerëve kulturë sportive.
Dhe, nisi ndeshja. “Komitët”, një grup i vogël i tyre, filluan me brohoritjet në mbështetje të skuadrës së tyre. Deri nga fundi i pjesës së parë ishte krejt në rregull. Por, pastaj dolën nga kontrolli.
Filluan me fyerje dhe refrene që jemi mësuar t’i dëgjojmë edhe në të kaluarën, madje edhe kur në fushë nuk kanë skuadër shqiptare. Nuk u kursye as FFM-ja dhe kreu i saj.

Nga goja e “Komitëve” u dëgjuan brohoritjet: “Shqiptar i mirë është shqiptar i vdekur”, “FFM mafia” dhe “Ilco është peder”.
U desh të intervenoj spikeri zyrtar në mënyrë që të ndalen këto ofendime.
Pas përfundimi të ndeshjes u dorëzua trofeu i kampionit për skuadrën e Vardarit, në të cilën mungoi presidenti i FFM-së, Ilco Gjorgjivski, i cili sigurisht e ka ditur se nuk ishte i mirëseardhur në këtë festë të Vardarit.
Krejt në fund, porosia ime për Vardarin do të jetë: Është vështirë t’i tregosh dikujt kulturë sportive, kur një vlerë të tillë nuk e posedon vet. Dhe, a është kulturë sportive të fyhen shqiptarët?.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

To Top