Me dhënien e dëshmive materiale sot në Gjykatën Penale duhet të vazhdojë seanca për lëndën e PSP-së “Tortura”, ku i akuzuar është ish-drejtori si DSK-së Sasho Mijallkov, ish-njeriu i parë i njësisë “Alfa” Ivica Antevski-Puki dhe pesë pjesëtar të njësisë, për arrestimin e Ljube Boshkoskit.

Në seancën e kaluar Boshkoski, gjatë dhënies së dëshmisë së tij, tha se i vjen keq që ka ndodhur një ngjarje e tillë dhe se dëshiron ta fshijë nga kujtimet e tij. Ai vlerësoi se arrestimi ka qenë revanshizëm politik çka ka dalur nga ngjarjet e tija publike pas dorëheqjes nga OBRM-PDUKM-së dhe formimit të partisë Të Bashkuar për Maqedoninë.

Boshkoski tha se do të kërkoj që penalisht të përgjigjen, ndërsa kërkesën për dëmtim do ta thotë gjatë procedurës në vijim.