Edhe një vit pas vërshimeve në Tetovë, autoritetet komunale dhe pushteti qendror ende nuk ka filluar me sanimin e infrastrukturës së shkatërruar. Banorët që pësuan dëme në objektet dhe të mbjellat e tyre thonë se ende nuk kanë marrë asnjë denarë nga shteti, shkruan Alsat-M.

Qeveria arsyetohet se është bërë gabim në listën e emrave të personave që duhet të dëmshpërblehen. Banorët që ndjehen të harruar nga shteti kërkojnë investime të paktën në infrastrukturën rrugore. Kryetarja e komunës së Tetovës Teuta Arifi, ka kërkuar durim nga banorët duke premtuar sërish se së shpejti do fillojë kopmenzimi i dëmit.

Kohë më parë, qeveria lëshoi në buxhetin e komunës së Tetovës 600.000 euro për dëmshpërblimin e banorëve por mjetet nuk u realizuan për shkak se lista e të dëmtuarve nuk ishte e plotë. Nga vërshimet që përfshinë disa vendbanime të Tetovës, më 3 gusht të vitit të kaluar, dëme kanë pësuar 370 amvisëri.

 

Loading...