VMRO-DPMNE -ja akuzon LSDM-në dhe Sorosin se e kanë shkatërruar sektorin qytetar në Maqedoni, duke konsideruar se misioni i tyre është shkatërrimi i demokracisë në vend.

Sipas tyre, Sorosi keqpërdorë OJQ-të për qëllime politike dhe në të mirë të LSDM-së në Maqedoni, por edhe në vendet tjera të botës, përmes siç thonë, agresivitetit, kundër demokracisë dhe me tentime për rrëzim të dhunshëm pushteti të zgjedhur nga qytetarët.