Është arritur progres për pjesën më të madhe të çështjeve që kanë të bëjnë me kontestin e emrit, kanë ngel përfshieshmëria-volumi dhe përdorimi i jashtëm i emrit, deklaroi kryeministri Zoran Zaev, transmeton Almakos.
Është e saktë se pjesa më e madhe e punëve janë zgjidhura, edhe ajo, theksoi, i jep të drejt që të besoje se ka hap para, por theksoi se edhe ajo që është zgjidhur mund që të finalizohet vetëm nëse ka marrëveshje përfundimtare.
“Do të thoja se nuk është zgjidhur përfshiershmëria dhe nuk është zgjidhur emri për përdorim të jashtëm. Jemi shumë afër deri te zgjidhja që do të duhej të jetë edhe vërtetim në pjesën e identitetit, nacionalitetit dhe gjuhës. Mendoj se jemi para zgjidhjes për këto çështje”, deklaroi Zaev dhe shtoi se çështjet tjera përgjithësisht janë absorbuar./Almakos/

Loading...