Zgjedhja e ministrave dhe zëvendësministrave nga LSDM-ja është vetëm një hap drejt rrugës së pandalshme që do të sjellë ndryshime demokratike në Republikën e Maqedonisë, tha Zaev në një konferencë për shtyp para hyrjes kryesore të Kuvendit pasi u zgjodh Qeveria Teknike.

– Funksioni i këtyre njerëzve është për të vepruar si vëzhgues dhe të sigurojnë vullnetin e lirë të qytetarëve. Maqedonia duhet të ketë dhe do të duhet liria dhe demokracia, – tha lideri i LSDM-së.

Ai theksoi se tani pjesëmarrja e LSDM-së në qeveri ka një rol kontrollues, dhe se më 24 prill LSDM-ja do t’i kthejë vlerat kushtetuese dhe ekonomike për të gjithë qytetarët që kërkojnë dhe e meritojnë.

I pyetur nga gazetarët, a do ngel kryetar Komune pas zgjedhjeve të parakohshme të vitit të ardhshëm, ai tha se nuk do të jetë më Kryetare Komune, sepse do të ketë meritën dhe nderin për të udhëhequr qeverinë e re të Republikës së Maqedonisë.

– Kryeministri është ai që duhet të japë dorëheqjen 100 ditë para zgjedhjeve dhe duhet të formojnë një qeveri të re me një kryeministër të ri. Pas 24 prillit nuk do të jem Kryetar Komune, sepse unë do ta të marrë nderin për të udhëhequr qeverinë e re të Republikës së Maqedonisë – tha Zaev tha në një deklaratë të dhënë para Parlamenti, pas zgjedhjes së ministrave dhe zëvendësministrave nga LSDM-ja.