Skoplje, 17. oktobra 2017 - Premijer Makedonije Zoran Zaev na konferenciji za novinaer nakon plenarnog panela na Samitu 100 lidera. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bb

“Federata e Rusisë duhet që ta dijë se për Maqedoninë nuk ka alternativë tjetër përveç anëtarësimit të plotë në NATO dhe BE”, deklaroi kryeministri, Zoran Zaev, në konferencën e sotme të përbashkët me eurokomesarin për zgjerim dhe fqinjësi të mirë, Johanes Han, në lidhje me deklaratat se biznesmenë rus janë përzier në protestat në Maqedoni, njofton Portalb.mk.

Zaev shtoi se edhe më tej qëllim i Maqedonisë është që të bashkëpunojë me Rusinë.

“Ne jemi vend i vogël, na duhen miq, atë e kemi bërë me fqinjët dhe me tërë vendet e botës. Jam i kënaqur që Han dhe ekipi i tij e kanë përkushtuar kohën e tyre për seancën tonë qeveritare”, deklaroi Zaev.