Nënkryetari i LSDM-së, Muhamed Zekiri ka reaguar lidhur me vendimin e prokurorisë për ndryshim të akuzës për Boban Iliq, i cili vrau Almirin e vogël në Kumanovë.

Zekiri ka atakuar edhe kryeprokurorin e ri Jovrevski, të cilin ai dhe partia e tij e votuan.

Në vijim reagimi:

Монструми слободно ни шетаат по нашите улици….
Без ПРАВДА МИР ЌЕ НЕМА!!!
Без правна држава ниту држава ќе имаме.
СРАМОТА е најблагиот збор за тие што денеска правда ни делат по нашите судови.
А јас навреме предупредив пред повеќе од месец дена дека вакво срамно и скандалозно сценарио се спрема за случајот на малиот Алмир.