Nje shpend (zog) qe dyshohet te jete i lloit Ababil, thuhet se eshte zene ne hapesiren e Mekkes.

Nga historia Islame ka tregime qe thuhet: “Kur Ebrehaja, mbreti i Jemenit dhe Etiopisë ia msyu pushtimit të Mekës, me të vetmin qëllim që ta rrënonte Qaben, All-llahu dërgoi një tufë zogj Ababil-ësh për ta shkatërruar ushtrinë e tij.”

Një Ababil i njëjtë është parë përsëri mbi Mekë.

 

Loading...