Në vitin 2025, 21 për qind e zviceranëve mbi 15 vjeç do të tymosin rregullisht cigare. Kjo është treguar nga një ekstrapolim i bërë nga Organizata Botërore e Shëndetësisë OBSH. Në vitin 2010, norma ishte 25.8 për qind, shkruan albinfo.ch.

Sipas OBSH, Zvicra nuk do të arrijë objektivin e saj për uljen e nivelit të pirjes së duhanit me 30 për qind midis 2010 dhe 2025.

Organizata Botërore e Shëndetësisë kritikon dallimet kantonale në ndalimin e pirjes së duhanit dhe kërkesat për reklamimin e duhanit.

Zyra Federale e Shëndetit Publik deklaron se legjislacioni aktual në Zvicër dhe drafti i Ligjit mbi produktet e duhanit nuk plotësojnë kërkesat minimale të Konventës në Kuadër të OBSH-së.

Por jo vetëm Zvicra është e ranguar keq në zvogëlimin e normave të pirjes së duhanit. Në mbarë botën raportohet për 30 për qind midis 2010 dhe 2025. Kjo është raportuar nga OBSH në raportin e saj të duhanit. Kjo u prezantua në Gjenevë me rastin e Ditës Botërore të Duhanit.

Zvicra e dobët në luftën kundër varësisë së duhanit

Në vitin 2025, 21 për qind e zviceranëve mbi 15 vjeç do të tymosin rregullisht një cigare. Kjo është treguar nga një ekstrapolim nga Organizata Botërore e Shëndetësisë OBSH. Në vitin 2010, norma ishte 25.8 për qind, shkruan albinfo.ch.

Sipas OBSH, Zvicra nuk do të arrijë objektivin e saj për uljen e nivelit të pirjes së duhanit me 30 përqind midis 2010 dhe 2025.

Organizata Botërore e Shëndetësisë kritikon dallimet kantonale në ndalimin e pirjes së duhanit dhe kërkesat për reklamimin e duhanit.

Zyra Federale e Shëndetit Publik deklaron se legjislacioni aktual në Zvicër dhe drafti i Ligjit mbi produktet e duhanit nuk plotësojnë kërkesat minimale të Konventës në Kuadër të OBSH-së.

Por jo vetëm Zvicra është e ranguar keq në zvogëlimin e normave të pirjes së duhanit. Në mbarë botën raportohet për 30 për qind midis 2010 dhe 2025. Kjo është raportuar nga OBSH në raportin e saj të duhanit. Kjo u prezantua në Gjenevë me rastin e Ditës Botërore të Duhanit.

Është vlerësuar se tre milionë njerëz vdesin çdo vit nga përdorimi i duhanit dhesëmundjeve të zemrës. Në vitin 2010, rreth 60 për qind e njerëzve kinezë nuk e dinin se pirja e duhanit mund të shkaktojë sulme në zemër.

Është vlerësuar se tre milionë njerëz vdesin çdo vit nga përdorimi i duhanit dhesëmundjeve të zemrës. Në vitin 2010, rreth 60 për qind e njerëzve kinezë nuk e dinin se pirja e duhanit mund të shkaktojë sulme në zemër.

Loading...