Zvicra hedh në qarkullim autobusë pa shofer

Njihet si një prej vendeve me nivelin më të lartë të jetesës, por shpesh sjell risi në teknologji.

Bëhet fjalë për Zvicrën që pranverën e ardhshme, pritet të hedhë në qarkullim autobusë pa shofer. Fillimisht do të hidhen në qarkullim dy autobusë të tillë në qytetin e Sionit.

Këta autobusë janë projektuar të mbajnë deri në 9 persona të rritur. Autobusët do të jenë pjesë e një eksperimenti, për të kuptuar nëse përmbushin parametrat e sigurisë dhe nëse në të ardhmen mund të hidhen të tjera mjete.

Ky lloj autobusi nuk kalon mbi 20 kilometra në orë shpejtësi.

 

Loading...