Trupi i gazetarit saudit Jamal Khashoggi besohet se është djegur në një furrë të madhe në rezidencën e konsullatës së Arabisë Saudite në Stamboll. Kështu ka zbuluar një hetim i Al Jazeera, ndërsa detajet e reja rreth vrasjes së shkrimtarit nga një ekip vrasësve sauditë u raportuan në një dokumentar të redaksisë në gjuhën arabe, i cili është transmetuar të dielën.Autoritetet turke monitoruan djegien e furrës në natyrë nga jashtë lokaleve pasi qeset që besohej se përmbanin pjesët e trupit të Khashoggi u transferuan në shtëpinë e konsullit saudit pasi ai u vra brenda konsullatës disa qindra metra larg. Al Jazeera intervistoi një punëtor, i cili ndërtoi furrën që deklaroi se ishte ndërtuar sipas specifikimeve nga konsulli saudit. Ajo duhej të ishte e thellë dhe të përballonte temperaturat mbi 1.000 gradë Celsius – të nxehtë të mjaftueshme për të shkrirë metalin. Sasi të mëdha të mishit në skarë janë parë në furrë pas vrasjes në mënyrë që të mbulohej djegia e trupit të shkrimtarit saudit, njoftuan autoritetet turke. Djegia e trupit të Khashoggi u zhvillua gjatë një periudhe prej tre ditësh, thanë zyrtarët turq. Hetuesit turq gjithashtu gjetën gjurmë të gjakut të Khashoggi në muret e zyrës së konsullit saudit pas heqjes së ngjyrës që ekipi i vrasjes aplikoi pas vrasjes së kolumnistit të gazetës amerikane “Washington Post” më 2 tetor të vitit të kaluar.