Gjatë ditëve të ciklit menstrual, sëmundjet më të shpeshta janë dhimbje barku, dhimbje koke, nervozizëm dhe puçrra fytyre. Gjërat shumë normale, të cilat ne jemi mësuar deri tani.

Në të vërtetë, trupi ynë i nënshtrohet edhe ndryshimeve të tjera, ndonjëherë të çuditshme, për të cilat jo të gjithë i kushtojnë vëmendje. Huffington Post ka botuar një artikull për të mbledhur të gjitha gjërat më të çuditshme që ndodhin në trup gjatë menstruacioneve, le t’i shohim bashkarisht!

Zëri ndryshon. Sipas një studimi të kohëve të fundit, zëri i grave që nuk përdorin kontraceptiv hormonal gjatë menstruacioneve ndryshon pak, duke u ulur me një ton.

Goja dhe nofulla juaj mund t’u lëndojë. Sipas disa studimeve, ndryshimet hormonale mund të shkaktojnë ndjeshmëri dentare, gingivitis dhe dhimbje në bashkimin temporomandibular.

Rezistenca e ulët ndaj dhimbjes. Dhimbjet dhe migrenat janë shpesh të patolerueshme gjatë ciklit. Sipas ekspertëve, hormonet na bëjnë më të ndjeshëm ndaj dhimbjes.

Ju mund të keni probleme të zorrëve. Është shumë e zakonshme të vuash nga kapsllëku në ditët para mbërritjes së menstruacioneve, të zëvendësohet me diarre sapo të fillojë cikli. Nuk ka nevojë të shqetësoheni, është normale! Kjo ndodh sepse trupi prodhon disa kimikate të nevojshme për kontraktimin e mitrës dhe dëbimin e endometrit, por ato gjithashtu kanë efekte të ngjashme në zorrë. Për më tepër, gjatë menstruacioneve nivelet e progesteronit janë ulur, e cila ka një funksion “kapsulës”.

Debulesa. Lodhja dhe mbajtja e ujit ndikojnë në tru dhe ekuilibrim, duke shkaktuar një rritje të aksidenteve të vogla. Nëse ndiheni i ngathët në ditët e menstruacioneve, nuk jeni vetëm!

Gjumi është i keq. Në fillim të ciklit është normale të mos jeni në gjendje të flini ose të bëni gjumë të shqetësuar nga zgjimet e vazhdueshme. Sipas disa studimeve të Fondacionit Kombëtar të Gjumit, 23% e grave vuajnë nga çrregullime të gjumit, ndërsa 30% nuk mund të flejnë.

Loading...