Në shkollën e mesme “Arseni Jovskov” në Shkup mbi 80% e nxënësve janë shqiptarë por drejtori është maqedonas. Nga “Platforma Rinore Shqiptare” thonë se në këtë shkollë do të duhej që moti të ishin inicuar protesta, nëse do të mbizotëronte logjika raciste e profesorëve dhe nxënësve maqedonas të shkollës “Marija Kiri Skllodovska”. Por, në vend të protestave, të rinjtë shqiptarë bëjnë thirrje që në krye të insitucioneve duhet të emërohen kuadro me merita dhe mos të shikohet përkatësia e tyre etnike./Gazeta Lajm

Loading...