Anëtari i Parlamentit evropian Knut Fleckenstein tha sot se Bashkimi Evropian nuk dëshiron të ketë konflikt në komunitetin e tyre dhe se çështja e Kosovës është e rëndësishme, por BE nuk duhet të përzihet.

“Çështja e Kosovës është e rëndësishme, se si të jetojmë në BE, nëse ne nuk do të dimë si të vendosim marrëdhëniet me fqinjët. Ne kemi menduar që Qiproja të hyjë pasi kemi menduar se do ta zgjidhnim problemin me Turqinë, por nuk ndodhi kështu. Andaj, kjo është përvoja jonë se probleme të tilla duhet të zgjidhen”, tha ai.

Fleckenstein theksoi se Serbia dhe Kosova duhet të gjejnë një mënyrë për të zgjidhur problemet e tyre.