Pak kilometra nga Leskoviku në Shqipëri, ngrihej dikur Zvicra. Jo vendi që ne njohim të gjithë, por një qendër e vogël dhe enigmatike, e pagëzuar me këtë emër në vitin 1927.

Sot, ajo nuk ekziston më, por në rrëfenjat e banorëve dhe dokumente ende ruhet kujtimi i saj.

Dokumentari i gazetarit Marin Mema, zbulon më shumë detaje rreth këtij vendi në Shqipëri, përcjell albinfo.ch.

Edhe në atë kohë, zviceranët kishin ndihmuar fshatin shqiptar, derisa kjo është edhe me dokumente.