Lideri i Bashkimit Demokratik për Integrim në profilin e tij zyrtar në rrjetin social facebook ka uruar gjithë shqiptarët për pervjetorin e kongresit të manastirit

“Sot, me krenari shënojmë përvjetorin e një nga vendimeve më të rëndësishme të burrështetasve dhe dijetarëve shqiptar, atë të përcaktimit të alfabetit të gjuhës shqipe në Kongresin e Manastirit më 1908.

Ashtu si edhe Lidhja e Prizrenit më 1878 dhe shpallja e pavarësisë në Vlorë më 1912, 22 nëntori i vitit 1908 solli vendim të guximshëm, historik dhe vizionar të më mirëve të kombit tonë, thuhet në urimin e kryetarit të BDI-së, z.Ali Ahmeti.

Ahmeti barazon këtë festë me Lidhjen Shqiptare të Peizrenit dhe shpalljen e pavarësisë së Shqiperisë në Vlorë.