Në Gjykatën Penale në Shkup sot do të publikohet gjykimi për 17-të personat e tjerë, nga 33 të akuzuarit më parë për dhunën në Kuvend më 27 prill të vitit 2017, të njohur në opinion si “27 prilli”.

Rastin e udhëheq gjykatësja Dobrilla Kacarska, ndërsa  përfaqësuese e akuzës është Vilma Ruskovska.

Procesi gjyqësor filloi në gusht të vitit të kaluar dhe një nga proceset më të mëdha në historinë e re të Maqedonisë. Në fillim procesi filloi kundër 33 të akuzuarve, të cilët ishin kryerës  të sulmit  në parlament dhe të sulmeve ndaj deputetëve të pushtetit aktual. Por, pas sjelljes së ligjit për amnisti ishin falur 15 persona.