Një shenjë e madhe në sipërfaqen e Marsit është zbuluar në imazhet e sjellura nga një anije kozmike që orbituan planetin e kuq.

NASA tha se shenja vjen si rezultat i një shkëmbi që u shkatërrua në polin jugor të Marsit.

Imazhet e shenjës u kthyen nga Orbita e Marsit për Zbulim (MRO).

Pamjet nga qendra orbitruese tregojnë një pamje të kraterit që rezulton dhe pjesën shpërthyese që la në peizazhin e akullt.

Agjencia e hapësirës beson se incidenti ka ndodhur në mes të korrikut dhe shtatorit të vitit 2018.