Aleanca pA�r ShqiptarA�t pA�rshA�ndet raportin vjetor pA�r tA� drejtat e njeriut nA� MaqedoninA� e Veriut tA� publikuar dje nga Departamenti Amerikan i Shtetit.

“Raporti 2018 konfirmon se edhe pA�rkundA�r disa reformave teknike dhe ligjore tA� nisura nga qeveria Zaev, vendi vazhdon tA� pA�rballet me problemet e trashA�guara nga regjimi VMRO-BDI dhe tA� vazhduara nga pushteti aktual.

VeA�anA�risht shqetA�sues sipas DASH mbetet korrupsioni i nivelit tA� lartA�, me shumA� raste tA� zyrtarA�ve tA� pushtetit tA� pA�rfshirA� nA� raste korruptive gjatA� vitit qA� po e lA�mA� pas.

Raporti gjithashtu veA�on politizimin e gjyqA�sorit dhe financimin e tij tA� pamjaftueshA�m si pengesat kryesore pA�r njA� gjyqA�sor tA� pavarur dhe efektiv pA�r tA� sjellA� drejtA�sinA� nA� vend.

Politizimi mbetet i pA�rhapur nA� nivele shqetA�suese edhe nA� administratA�n publike sipas qeverisA� amerikane, e cila thekson se
partitA� e pushtetit kanA� instaluar njA� sistem tA� patronazhit aktiv, pA�rmes sA� cilit administrata pA�rdoret pA�r tA� shpA�rblyer dhe rehatuar militantA�t partiakA�.

NA� fund, edhe pA�rkundA�r retorikA�s sA� pushtetit pA�r njA� shoqA�ri pA�r tA� gjithA�, shumA� sektorA� tA� aparatit shtetA�ror vazhdojnA� tA� pA�rjashtojnA� shqiptarA�t dhe komunitetet tjera jo-maqedonase, veA�anA�risht ato tA� rendit dhe sigurisA� tA� cilat vazhdojnA� tA� mbeten mono-etnike.

Ky raport i DASH, i cili vjen nA� vazhdA�n e shumA� raporteve ndA�rkombA�tare tA� cilat kanA� sjellA� po te njA�jtat vlerA�sime, duhet tA�
trajtohet si sinjal alarmi nga pushteti pasi qA� pikat mA� sipA�r janA� saktA�sisht kushtet mbi tA� cilat krerA�t e BE-sA� do tA� vendosin mbi hapjen ose jo tA� negociatave pA�r anA�tarA�sim tA� MaqedonisA� sA� Veriut nA� BE.

Kryeministri Zaev duhet ta ketA� tA� qartA� se vendit i kanA� mbetur mA� pak se tre muaj pA�r tA� ndalur kapjen e shtetit dhe pA�r ta��u shkA�putur njA�herA� e mirA� nga praktikat e regjimit VMRO-BDI. propecia 5 mg cvs, propecia 5 mg cvs, propecia 5 mg cvs, propecia 5 mg cvs, propecia 5 mg cvs, propecia 5 mg cvs, propecia 5 mg cvs, propecia 5 mg cvs.