Kandidati shqiptarë për president të Maqedonisë së Veriut Blerim Reka, ka folur para mediave pas mbledhjes së nënshkrimeve të nevojshme për të zyrtarizuar kandidaturën e tij. Me këtë rast ai ka përmedur dallimet me dy kundër kandidatët maqedonas, Stevo Pendarovskin që mbështetet nga partitë në pushtet dhe Gordana Siljanovskën e VMRO-DPMNE-së. Deklaratën e plotë të profesorit të njohur Blerim Reka, Gazeta Lajm e sjell në videon më poshtë.