Sipas “The Guardian”, ISIS tani ka bindur mjekë nga Australia, Rusia dhe gati 20 nga Britania për t’u bashkuar me shërbimin e tyre të improvizuar shëndetësor.

Mjekët britanikë që aktualisht janë duke ndihmuar për të shpëtuar jetën e terroristëve të ISIS-it, plagosur nga shpërthimet aleate, pritet të kthehen në Britani të Madhe dhe të punojnë në Shërbimin Shëndetësor Kombëtar.

Numri i mjekëve britanik të rekrutuar për kauzën xhihadiste është aq shqetësuese sa që zyrtarët britanikë janë dërguar në Sudan në një përpjekje të dëshpëruar për të ndaluar fluksin e tyre.

Foreign Office ka kuptuar se Shteti Islamik, i njohur si Daesh, po kërkon urgjentisht mjek të huaj për të ndihmuar terroristët e plagosur në spitale në Siri.

Zyrtarët britanikë janë koordinuar për të parandaluar që mjekët britanikë mos t’i bashkohen shërbimin shëndetësor terrorist, dhe për këtë kanë dërguar një delegacion në Sudan.

Shumë nga ata që tashmë janë bashkuar me ISIS përfshijnë të paktën 17 mjekë britanikë, që ishin duke studiuar në Universitetin e Shkencave Mjekësore dhe Teknologjisë Sudanit.