Kush hynë në stadiume do të dënohet me 3 vjet burg dhe do të përjashtohet përjetë nga stadiumet. Këtë propozim e ka bërë kryeministri i Shqipërisë Edi Rama, i cili tha se do të ndryshohet kodi penal.  Ndërsa foli edhe për status të veçantë të spektatorëve. Ndërkohë kreu i qeverisë shqiptare tha se Policia e Shtetit dhe Federata duhet të bashkëpunojnë për të garantuar siguri në stadiume. Ndërsa propozoi pajisjen me kamera të gjitha impianteve