Shpëtim Pollozhani

(ja se si na vrasin sipas Naçertanies se Garashaninit dhe kelysherve te tij)

Ne vitet ’60 te shekullit te kaluar Dibres ia moren Fushen e Udoves, e cila e ushqente te gjithe Dibren, per ta ndertuar Hidrocentralin e Spiljes qe kakater turbina.
Ne fillim te kleptokracise-1990, dikush ( pushteti) i vodhi hidropompat qe e hidhnin ujin per ta ujitur pjesen e eperme te Fushes se Dibres. Mos funksionimi i pompave e nxiti nje vale shpernguljesh te fermereve Dibrane. Pompat nuk u ndreqen asnjehere (me qellim). Hidrocentrali i Spiljes nuk ka te punesuar as 2% shqiptare, sikurse qe nuk ka as edhe Hidrocentrali i Glloboçices. Administrata e Spiljes nuk ka as edhe nje Dibran, çdo transakcion kryhet ne Struge ku ELEM nuk e kalon as 3% te punesuarve shqiptare, dhe, derisa ne merremi me Kalin e Shemes dhe me Çobanin e Zajazit, ELEM po na e pin gjakun me pambuk.
Ç’po ndodh me ne shqiptaret, mos valle na e kane shpelare trurin. A kemi ne rini, studente, nxenes, ku eshte shpirti i rrevoltes…….??????