Dieta kundër kancerit e propozuar nga Akademia Kombëtare e Shkencave (USA) miraton reduktimin e yndyrave në dietë.
Kjo akademi ka dhënë disa këshilla sa i përket llojit të ushqimeve të cilat duhet t’i konsumojmë.

·Hani më pak yndyrë, mish të yndyrshëm dhe produkte të qumështit

·Hani më pak ushqime të kripura, turshi ose ushqime të tymosura

·Hani më shumë drithëra duke i përfshirë ato të pasura në fibra

·Hani më shumë fruta dhe perime duke i përfshirë të gjitha llojet e lakrave dhe ushqimet me shumë vitaminë A dhe C

·Pini shumë pak alkool, ose mos pini fare

·Mos konsumoni shumë kalori

Mos harroni, yndyra është një nga shkaktarët e kancerit, sëmundjeve të zemrës dhe diabetit. Mënyra më e mirë për ta eliminuar yndyrën e tepërt janë ushtrimet dhe ushqimi i duhur.